Wat kan de tarot voor je doen?

Dat is een belangrijke vraag want wat kan tarot voor je doen? En natuurlijk niet voor je doen. De tarot is een hulpmiddel om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en hoe je dingen kunt aanpakken. Maar wat je ermee doet, is aan jou. Het zijn aanwijzingen en inzichten die je verder kunnen helpen als je het toelaat. Ik zie het als een psychologisch hulpmiddel om in mijn onbewuste te kijken. Om helder te krijgen wat ik doe en waarom ik het doe. Wat speelt er precies in mijzelf dat ik dit heb gecreëerd. Ik geloof namelijk in een directe link tussen binnenwereld en buitenwereld. De tarot geeft me de kans dit te onderzoeken. Iedereen heeft zijn blinde vlekken, ik ook. Juist als iets dichtbij je staat en zo belangrijk voor je is, kun je niet goed zien hoe het in elkaar steekt. Of kun je de neiging hebben juist je kop in het zand te willen steken. Als je namelijk weet wat er speelt, kun je stappen ondernemen of dingen anders gaan doen. Dat is vaak beangstigend. Wij mensen zijn gewoontedieren en willen graag alles bij het oude houden. Je hoeft dan niet bewust iets anders te gaan doen en er komt geen weerstand omhoog. Allemaal dingen waardoor we in onze comfortzone kunnen blijven. Het vergt lef om te kijken wat er echt speelt! Daarom is de tarot niet voor iedereen. Sommige mensen zien het als een tijdverdrijf of hopen dat als de tarot zegt dat het goed komt dat ze niets hoeven te doen. Integendeel de tarot daagt uit! De symboliek is schitterend als je ervoor open staat en geeft je de kans om te groeien.

Een korte tarotlegging: Wat is belangrijk voor mij nu te weten over de komende tijd?

Kaart 1 situatie Gehangene

Een man hangt aan een kruis ondersteboven met stralend licht om zijn hoofd. Deze kaart staat voor een soort stilstand, maar er gebeurt van alles van binnen. Het is tijd alles anders te gaan zien, een ander perspectief te krijgen. Ik houd teveel vast aan wat ik nu ken en ben niet bereid om echt dingen anders te gaan zien. Pas als ik echt durf te kijken naar wat er speelt in mijn leven (en dat is veel op dit moment), zal er beweging komen.

Kaart 2 blokkade Koningin van Pentagrammen

Deze mooie dame zit op haar bloeiende troon met een pentagram in haar hand. Het staat voor de vrouwelijke kant van het element aarde (Pentagrammen staan voor aarde). Geniet ik van het leven? Durf ik te genieten van materie, aardse dingen? Zie ik wel hoe goed ik het heb in mijn leven of alleen de vervelende kanten? Ik ben geblokkeerd in het genieten van het leven en dat kan op een hele simpele manier. Door lekker te gaan lopen in het park en te genieten van wat ik zie. Of met iemand af te spreken op een terrasje te gaan zitten. Het gaat om toelaten van ontspanning en gewoon te zijn in het moment.

Kaart 3 advies Pentagrammen 9

Bijzonder dat ik als advies ook een Pentagrammenkaart krijg! Deze dame geniet van wat ze heeft. Alles bloeit om haar heen. Het is tijd dat ik aan ontspanning ga doen, me losser opstel. Een vakantie zal belangrijk zijn, er even tussenuit. Al is het maar in gedachten. Deze dame heeft alles en weet dit ook. Het is belangrijk dat ik voel dat ik een goed leven heb. Alles is zoals het is en het is goed nu. Er ontbreekt niets aan mijn leven op dit moment hoewel ik dat misschien wel zo ervaar.

Kaart 4 wat ik beter niet kan doen Schildknaap van Zwaarden

Deze schildknaap staat voor het element lucht. De ratio, analyseren. Het is nu niet de tijd alles tot op het bot te gaan analyseren, uit te zoeken en maar te twijfelen aan mezelf. Ik ben teveel in mijn hoofd bezig wat me belemmert om de rest van mijn lichaam te ervaren. Het is tijd dat even achter me te laten!

Kaart 5 uitkomst als ik advies opvolg de Dwaas

Een heerlijke kaart. Een jongeman met hondje loopt op het randje van een ravijn en kijkt hemels naar boven. Deze kaart geeft een totaal nieuwe fase aan waarin ik mag dromen en waarin dromen misschien wel uit gaan komen. Allerlei mogelijkheden openen zich voor me als ik meer durf te genieten, meer durf over te geven aan het leven in plaats van in mijn hoofd te blijven zitten. Het lijkt alsof de jongeman in het ravijn gaat vallen, maar dat is niet zo. Hij wordt beschermd. Net als ik word beschermd door het leven. Het is een positieve kaart die me vrolijk maakt.

Belangrijk is te vermelden dat ik alleen in die positieve periode kom als ik daadwerkelijk uit mijn hoofd stap en ga genieten van mijn leven. Als ik blijf zitten waar ik zit, zal niets veranderen! De tarot gaat het niet voor je doen!

 

2 gedachten over “Wat kan de tarot voor je doen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *