Driemaandenkaartlegging: hoe ziet dat eruit?

Het is nog begin mei dus een mooie tijd om een driemaandenkaartlegging te leggen. Hoewel het op elk moment van de maand kan worden gelegd. Je rekent vanaf de dag dat je de kaartlegging doet!

Mei: de Magiër, Bekers 8 en de Duivel

Deze maand staat in het teken van in mijn kracht gaan staan, oude zaken loslaten en door mijn angsten heen te gaan. De Magiër staat voor nieuwe kansen om mezelf te laten zien. Ik heb alles in handen (zie de tafel op de kaart; beker, pentagram, staf en zwaard) om iets neer te gaan zetten. Het is tijd dat ik laat zien wat ik kan. Ik ben er klaar voor de volgende stap te zetten! Bekers 8 laat een figuur zien die met rode cape acht rechtopstaande bekers achter zich laat. Een bepaalde situatie bevredigt niet meer, het is niet meer wat het was. Ik zal bewust een besluit maken om het achter me te laten. In het verleden heeft het me veel gegeven, maar dat is allang niet meer zo. Het klopt dat ik momenteel bezig ben een hele oude gewoonte los te laten. Het geeft me niets meer en het is tijd dat ik het echt achter me laat. De Duivel geeft aan dat ik angsten tegen zal komen en mijn eigen ketenen mag loslaten. De gewoonte die ik wil loslaten, heeft voor heel veel pijn gezorgd. Het was een verslaving voor mij en het gaf me een gevoel van machteloosheid, ik had het niet onder controle. Zoals de Duivel aangeeft, iets dat jou in je macht heeft en niet andersom. Ik ben er klaar voor om die oude manier van leven los te laten en echt voor mezelf te gaan.

Juni: Het Oordeel, Ridder van Zwaarden en Ridder van Pentagrammen.

Een grote Arcana kaart en twee ridders. Het gaat om sferen en doorwerken van een proces deze maand. Waarschijnlijk door waar ik in mei mee ben begonnen, zal ik in juni de laatste restjes kunnen loslaten en herboren worden. Daar staat het Oordeel voor. Echt alles achter me laten. De Ridder van Zwaarden laat ook zien dat ik strijd tegen het verleden, ik ben bereid het aan te gaan en eens en voor altijd een streep onder te zetten. Ik ben strijdvaardig. Waardoor ik ook langzamerhand kan gaan werken aan het nu. De Ridder van Pentagrammen staat voor het doorzetten en omploegen van de akker. Het voorbereiden en werken om een nieuwe oogst binnen te halen. Deze maand wordt een maand van laatste restjes opruimen en er tegenaan gaan. Ik zal nieuwe dingen neer gaan zetten.

Juli: Koningin van Staven, Ridder van Bekers en Pentagrammen 10.

Een hele mooie maand wordt juli. Ik zal mezelf veel meer laten zien, mijn warmte en passie mag naar buiten komen (Koningin van Staven). Ik laat van me horen. Tevens is de sfeer liefdevol en kan ik verliefd worden. De Ridder van Bekers op het witte paard kan een mogelijkheid tot liefde betekenen. Het is een mooie tijd waarin ik me gelukkig en goed voel. Als een warme, zwoele zomeravond. Pentagrammen 10 staat juist voor status en familie. Ik zal eindelijk iets neer kunnen zetten qua carrière. Ik ben al tijden bezig om iets op te zetten voor mezelf en het lukt tot op heden maar niet. Deze kaart geeft mij het gevoel dat ik eindelijk echt wat opbouw waardoor ik ook naar buiten toe meer status krijg. Ik voel me krachtiger. Alles lijkt samen te komen. Op de kaart zie je ook een gezinnetje, een familie. Ik wil heel graag een relatie om mijn eigen ‘gezin’ te vormen. Dat ziet er heel veelbelovend uit.

Maar het is belangrijk neer te zetten dat ik wel werk heb te verrichten. Ik zal mijn eigen angsten en pijnen onder ogen moeten komen en alles wat me geketend houdt af doen (de Duivel). In juni ben ik daar nog mee bezig. Als ik hier niet mee aan de slag ga, zal ik in juli ook niet de vruchten kunnen plukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *