Snel inzicht: driekaartlegging!

Met een driekaartlegging kun je snel inzicht krijgen wat er speelt op dit moment of als je een vraag hebt over een bepaalde situatie. Ik zal zelf een voorbeeldlegging doen om aan te geven hoe het je kan helpen om verder te gaan op je pad.

Ik heb besloten om de kaarten voor zich te laten spreken en me meer te richten op het nu. Zodat ik helder kan krijgen wat er nu speelt en wat ik er aan zou kunnen doen!

Kaart 1 situatie zoals die nu is: Staven 5

Op de kaart is duidelijk te zien dat jongemannen in een soort gevecht verwikkeld zijn hoewel er niet echt gewonden vallen. Dit staat voor conflicten. Ik weet dat het voor mezelf staat, ik ben innerlijk in gevecht met bepaalde delen in mijzelf. Ik wil een besluit maken en gelijk komt er een ander deel dat de boel saboteert. Waardoor ik me uitgeput voel en niet goed weet wat ik wil. Of liever gezegd, ik weet wat ik wil maar doe het niet.

Kaart 2 blokkade/uitdaging: Het Oordeel

Deze kaart is de een na laatste kaart van de Grote Arcana. Op de kaart zie je mensen door een engel wakker worden gemaakt, het herrijzen uit de dood. Het gaat erom dat ik oude stukken uit mijn verleden echt doorleef zodat ik het los kan laten. Zodat ik kan herrijzen uit de ‘dood’ en opnieuw geboren kan worden. In een heel nieuw leven dan wat ik tot nu geleid heb. Ik blokkeer daarin. Ik wil veranderingen doorvoeren (zie vorige kaart) en ik houd het zelf tegen. Uit angst om verder te gaan.

Kaart 3 advies Koning van Water

Deze koning staat voor het mannelijke deel van het element water. Het is belangrijk dat ik nu echt emotioneel volwassen mag worden en duidelijk krijg wat ik echt wil en daarvoor gaan. Diep van binnen weet ik wat ik wil, maar ik doe het niet. Het is tijd dat ik verantwoording neem voor mijn gevoel en mijn saboterende delen in mij.

Een duidelijke, korte kaartlegging wat precies weergeeft in welk proces ik zit.

3 gedachten over “Snel inzicht: driekaartlegging!”

  1. Mooie duidelijke uitlegd en hoe je jezelf opensteld voor de lezer echt geweldig! Zo kwetsbaar en zo sterk !!Heel veel succes en ?♥?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *