Domino steentjes

Alles is verbonden met elkaar. Als ik in een stukje van mijn leven een verandering breng, heeft dit effect op eigenlijk alles. Wonderlijk hoe dat in elkaar steekt. De dominosteentjes beginnen te vallen. Ik heb deze week afscheid genomen van een bepaalde vriendschap, maar niet alleen dat. Ik ben voor mijn gevoel gaan staan en blijven staan. Het is een ding om een besluit te maken, daarna komt om achter deze beslissing te blijven staan. Niet meegenomen worden door de ander en daardoor terug bij af te belanden. Zoals ik al verwachtte, leidde mijn besluit om vandaag af te zeggen op een passief agressieve reactie. Ik ben heel vatbaar voor schuldgevoelens. In het verleden heb ik ook afstand proberen te nemen van deze persoon en elke keer kwam ik er toch op terug. Ach, zo erg was het niet. Zij vindt het vreselijk, laat ik snel de harmonie herstellen. Hup, terug mijn hokje en comfortzone in! Ze vond mijn besluit heel verdrietig en begreep er niets van. Uiteraard raakte dit mij. Ik wil niemand pijn doen, ik vind het vreselijk dit te lezen. Mijn eerste reactie: ‘Laat ik het toch maar doorgaan, dan verzin ik wel wat…..’. De angst vloog me om het hart en ik heb de angst laten vliegen. Ik heb het gevoeld, elke keer weer las ik het berichtje en werd ik geraakt. Prima, voel het maar. Ik hoef er niet op te reageren en het hoeft ook niet weg. Waar komt deze angst vandaan? Waarom vind ik het prima dat ik pijn lijdt zolang ik iemand anders maar geen pijn doe? Wat is dit in mij? De behoefte om alles in harmonie te houden ten koste van mezelf. Ik word steeds rustiger. Inzichten komen langzaam omhoog. De rode draad van mezelf niet belangrijk vinden, opgroeien in mijn jeugd zonder het gevoel dat ik wat beteken of waardevol ben. Dit gaat niet om deze persoon, maar om een patroon. Waardoor het makkelijker wordt voor mij om bij mijn besluit te blijven en door de zure appel heen te bijten. Ik ben niet verantwoordelijk voor de pijn van de ander, alleen voor de pijn in mijzelf! Zo vallen de dominosteentjes waar ze horen te liggen!

2 gedachten over “Domino steentjes”

  1. Dapper en ook open en kwetsbaar beschreven.
    Lees graag je archiefstukken, ook om van te leren en bekijk al je video’s om van te leren. Dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *