Tarotlegging: Kan het iets worden tussen ons zowel bekeken uit hart als ego

Naar aanleiding van mijn vorige blog zou ik graag een kaartlegging willen creëren waarbij je niet alleen kijkt naar de hartverbinding, de potentie of het iets kan worden, maar ook naar het ego. Dus naar de pijnpunten van een persoon en of iemand bereid is om de stappen echt te gaan zetten. Vanuit het hart wil iedereen groeien en liefhebben maar het ego wil niet veranderen en precies blijven waar het zit. Dat zijn tegengestelde krachten en het is de vraag welke gaat winnen!

Dit is een experiment om te zien of ik daadwerkelijk een goed beeld kan krijgen of er echt een relatie uitkomt of niet zonder me teveel te laten leiden door de potentie. Vaak is de potentie daar, maar zijn beiden of een van de personen niet bereid het echt aan te gaan. Te bang voor de gevolgen, de gevoelens die omhoog komen. Uiteraard gebruik ik mijzelf hiervoor als proefkonijn!

Kaart 1 situatie tussen mij en W: Pentagrammen 10

Wat deze kaart me zegt is dat de situatie stabiel is. In die zin dat we geen contact hebben, er is geen ruzie. We kunnen elk moment contact opnemen, maar we doen het niet. Het voelt als een status quo die er is. Zoals de kaart staat voor status, een bepaalde manier van leven. Ik voel ook een stilstand. Dit is wat er is!

Kaart 2 hoe sta ik met mijn hart tegenover W: Schildknaap Pentagrammen

Ik sta open en ben bereid het aanbod van hem aan te nemen. Ik voel dat dit een hele mooie relatie kan worden waar we veel steun aan elkaar hebben. Een aardse relatie waarin we groeien en tot bloei kunnen komen.

 

Kaart 3 hoe staat W met zijn hart tegenover mij: Ridder van Staven

Wat ik waarschijnlijk goed aanvoel, is dat zijn hart snakt naar de relatie die ik hem zou kunnen bieden. Ik heb een stabiele energie en rustgevend, wat hij zoekt als tegenhanger voor zijn eigen energie. Hij heeft een dominante, rusteloze energie om hem heen en staat te trappelen om aan de slag te gaan.

Kaart 4 hoe sta ik met mijn ego tegenover W: Aas van Staven

Mijn ego is bereid tot groei. Ook voel ik het bruisen in mijzelf. Ik heb vanuit het ego behoefte aan avontuur en passie. Die kans zie ik in deze relatie. Mijn hart en ego staan daarin aan dezelfde kant alleen vanuit een andere behoefte. Mijn hart voelt hoe stabiel en verzorgend de relatie kan zijn en mijn ego ziet de spannende kant ervan.

Kaart 5 hoe staat W met zijn ego tegenover mij: Ridder Pentagrammen

Daar was ik al bang voor. Hij staat stil en wacht af. Zijn ego is met andere dingen bezig en heeft hier geen tijd voor of wil hier niet aan. Hij neemt zijn tijd. Deze kaart geeft aan dat het lang kan duren, maar dat hij uiteindelijk als hij besluit de stap te zetten ook aanwezig kan zijn. De Ridder van Pentagrammen komt heel langzaam op gang maar als hij eenmaal bezig is dan stopt hij niet.

Kaart 6 advies wat ik het beste kan doen: de Duivel

Ik zal me los moeten maken uit mijn eigen beperkingen. Ik wil te graag en ben teveel bezig met hem en niet met mijn eigen zaken. Eigenlijk geef ik de macht over hoe ik me voel op dit moment aan hem. Hij reageert niet, dus er is iets mis met mij. Ik ben niet belangrijk genoeg. Dat gevoel laat ik gebeuren. Het is tijd dat ik daarmee aan de slag ga. Meer op mezelf focussen en de ketenen naar hem los maken.

Kaart 7 wat ik beter kan laten: Bekers 6

De roze brilglazen mogen af. Ik moet me niet door naïef gedrag leiden en overgeven aan dagdromen. Wat dat betreft, kan ik heel kinderlijk me mee laten voeren met allerlei romantische scenario’s die uiteraard totaal niet overeenkomen met de realiteit. Ik mag me in de realiteit begeven.

Kaart 8 ben ik bereid de stap van ego naar hart te zetten: Staven 3

Staven 3 laat een man zien die rustig alle schepen ziet komen en gaan. Het komt vanzelf naar hem toe. Ik ben bereid om die stap te zetten en in een hele mooie manier dat ik klaar ben om te ontvangen. Ik laat mijn hart naar mij toekomen, in plaats van dat ik erachter aan ga lopen. Door me open te stellen en bereidheid om te ontvangen, zal ik meer vanuit mijn hart gaan leven.

Kaart 9 is W bereid de stap van ego naar hart te zetten: de Hogepriesteres

Deze kaart staat voor geheimen en intuïtie. Hij zit in een proces om in contact te komen met zijn hart en zijn intuïtie maar veel is verborgen voor hem. Waarschijnlijk kan hij momenteel niet goed bij zijn gevoel en daardoor niet bij zijn hart komen. De Grote Arcana kaart geeft aan dat het een diep psychologisch proces is en tijd nodig heeft. Geduld. Het is niet te zeggen of hij de stap echt gaat zetten noch wanneer.

Kaart 10 is de uitkomst als ik het advies volg: Bekers 5

Ik mag de teleurstelling voelen, het verdriet wat door deze situatie omhoog komt. Ook de minderwaardigheidsgevoelens die omhoog komen mogen verwerkt worden. Zodat ik in plaats van mij te richten op de omgevallen bekers me om kan draaien en de rechtopstaande bekers kan bekijken. Er is zoveel in mijn leven dat goed gaat.

De kaartlegging geeft duidelijk aan dat ik nu niets mag verwachten van hem. Zijn ego heeft de overhand en de Ridder van Pentagrammen is momenteel niet van plan in actie te komen. Ook kan hij de stap naar zijn hart niet goed zetten omdat hij moeite heeft bij zijn gevoel en intuïtie te komen (Hogepriesteres). Ik zag zeker de potentie van deze relatie en hij voelde dat in zijn hart ook. Helaas zal ik door de teleurstelling en het verdriet heen moeten dat op dit moment er niets mogelijk is!

2 gedachten over “Tarotlegging: Kan het iets worden tussen ons zowel bekeken uit hart als ego”

  1. Wow Illona… wat mooi en puur. Zo herkenbaar. Vooral de herkenning van de processen in jou en waarvan je eigenlijk weet wat wijsheid is voor jezelf om te doen. De liefde geven aan jezelf❤️💫Zoals je zegt we trekken de persoon niet voor niets aan. Van een ieder in ons leven mogen we leren. Ook ik dankbaar voor de ervaring waardoor ik weer herinnerd wordt mijzelf niet te vergeten. “ Give yourself the love like someone you loved”❤️💫Dankjewel voor het delen 🙏🏼
    Bied je deze legging ook evt voor anderen? Sta hiervoor open om zo te zien aan welke punten ik meer kan werken en de ander beter kan begrijpen. Zien of mijn gevoel( zelf HSP)hier goed in zit. Blijf je volgen, mooie blog 🌹🕊💖Lieve groet, Esther

    1. Dank je wel Esther voor je lieve woorden. Ik had er nog niet bij stil gestaan, maar ik wil hem zeker aanbieden. Het kan inzichten geven! Als je interesse hebt, kun je via contactformulier mij mailen! Liefs, Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *