Pijnlijke stukken!

Pijnlijke stukken toelaten is iets wat ik het liefst wil ontlopen. Toch is dat de sleutel tot echte verandering. Zolang je die stukken niet oplost, blijft het in je energie hangen en trek je precies aan waar die stukken over gaan. Mensen voelen aan dat jij die stukken hebt en als zij je net die les kunnen leveren haken ze aan. Is het je opgevallen dat je dezelfde mensen aantrekt? Natuurlijk zien ze er aan de buitenkant anders uit, maar uiteindelijk is de energie hetzelfde. Je komt bijvoorbeeld steeds mensen tegen die over je grenzen gaan. Hoe vaak je ook zegt dat je iets niet wilt, ze houden er geen rekening mee en denderen over je heen. Of je komt mensen tegen die heel agressief zijn of juist passief. Alles is uiteindelijk een spiegel van je energie. Kijk heel goed om je heen!

Als je begint te herkennen dat je dezelfde situaties en energieën aan het uitwerken bent, kun je stappen gaan zetten om de kern aan te pakken. Alleen dan komt er ruimte om andere mensen en situaties aan te trekken. Je kunt mensen elke keer uit je leven zetten, maar als je niet verandert van binnen blijf je dezelfde types aantrekken. Je schiet er zo weinig mee op. Waarschijnlijk ken je iemand die elke keer met een partner is die je bij wijze van spreken kunt inwisselen. Steeds dezelfde strijd maar elke keer met een ander persoon. In je eigen leven is dat ook zichtbaar als je het maar wilt zien. Natuurlijk willen we graag het idee hebben dat we groeien en bepaalde situaties zijn ontgroeid. Totdat je het echt uit je energie haalt, blijf je ermee geconfronteerd worden. Dit kan heel frustrerend zijn.

De grote vraag is natuurlijk: hoe? Durf eerlijk naar je leven te kijken. Ga rustig zitten waar je niet gestoord wordt en bedenk een bepaalde situatie of persoon waar je problemen mee hebt. Wat komt er boven? Schrijf het desnoods op. Alles wat omhoog komt, kan belangrijk zijn. Probeer bij het gevoel te komen wat je voelt bij iemand. Ben je boos, verdrietig, teleurgesteld? Krijg het duidelijk. Neem je tijd en als het je teveel wordt, schrijf op wat je hebt ervaren en ga op een ander tijdstip verder. Als je het gevoel duidelijk hebt, kun je dit gevoel groter maken. Wat komt er nu naar boven? Herinneringen misschien? Eigenlijk is een patroon altijd in je jeugd ontstaan en zal je vaak daar naar toe getrokken worden. Laat al die herinneringen toe en vooral het gevoel wat je erbij hebt. Komt er niets naar boven, blijf dan bij je gevoel. Daar zit namelijk de oplossing in. Het gevoel is de sleutel om het los te laten. Ik blijf het herhalen. Voel je gevoel, je emoties, alles wat naar boven komt. Onderdruk het niet en ga er ook niet in zwelgen. Blijf het voelen totdat het verandert. Dat gebeurt. Het kan lang duren als iets heel diep gaat of juist heel kort. Dan pas heb je het echt losgelaten. Het gaat stromen en je energie verandert!

Het is niet makkelijk om die pijnlijke stukken te bekijken en onder ogen te komen, maar het is de enige weg om iets echt los te laten. Zolang je iemand anders de schuld blijft geven van een bepaalde situatie, blijf je vastzitten. Zolang je niet durft te voelen, blijf je dit patroon in je leven herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *