Mijn gevoel durven volgen!

Mijn grootste uitdaging momenteel is mijn gevoel volgen. Ik kan zo verward raken dat ik niet meer weet wat ik voel en wat ik nu wil gaan doen. Met als resultaat dat ik blijf waar ik ben. Waarom is het zo moeilijk om je gevoel te voelen en daadwerkelijk te volgen? Als ik naar mijzelf kijk, is vooral niet weten hoe het gaat uitpakken de dwarsligger. Ik voel iets maar tegelijkertijd komt er angst omhoog. Rationeel komen er allerlei redenen naar boven waarom ik het niet zo moeten doen. Als klap op de vuurpijl begin ik mijn gevoel te wantrouwen en geloof ik dat het weerstand is om ergens vanaf te zien. Zo draait het door en kom ik uiteindelijk nergens.

Het is vooral het controleverlies, angst om mensen kwijt te raken of dat mensen vervelend worden omdat ik iets doe waarvan ik al weet dat zij dat niet willen. Hooggevoelig zie ik zeker als een voordeel, maar vaak genoeg voel ik zo goed aan wat iemand anders wil dat ik bij voorbaat al niet meer ga voelen wat ik nu wil. Ik weet dat als ik wat anders zou willen dit voor problemen gaat zorgen. De angst om mensen te kwetsen of teleur te stellen zit heel diep bij mij. Patroon uit mijn jeugd omdat ik nooit kon voldoen aan de verwachtingen van mijn ouders. Dat voelde ik al heel vroeg. Vandaar mijn please gedrag wat om de zoveel tijd kan omslaan naar mijn rebelse kant. Of ik please mensen of ik duw ze heel hard weg. Dan heb ik zoveel weerstand in mijzelf opgebouwd door al het pleasen dat ik de andere kant op val.

Ik heb besloten om de komende week mijn eerste gevoel te volgen zonder te analyseren. Dat voelt heel eng. Ik ben zo gewend om alles uit te pluizen dat ik mijn gevoel lam leg. Durf ik dat echt aan? Om met mezelf een weeklang mijn gevoel te volgen zonder te censureren? Niet gelijk in mijn hoofd te schieten, maar me over te geven aan mijn eerste indruk? Ik ga dit experiment aan om te zien wat er dan gebeurt. Zijn het echt slechte besluiten, moet ik juist mijn gevoel wantrouwen? Is er meer sprake van weerstand waarom ik bepaalde dingen niet wil doen of klopt het gevoel? Mijn gevoel volgen is niet iets wat ik mee gekregen heb. Integendeel. Ik voel altijd een wantrouwen naar mijn eigen gevoel, alsof ik het niet kan vertrouwen. Daarmee geef ik onbewust en bewust aan dat ik zelf niet te vertrouwen ben. Ik wil dit omdraaien. Als ik namelijk mezelf kan vertrouwen, kan ik het leven vertrouwen.

Over een week zal ik een blog schrijven hoe het me is bevallen en of ik ook daadwerkelijk echte besluiten heb durven maken!

15 gedachten over “Mijn gevoel durven volgen!”

 1. Hallo ilona
  Mijn gevoel volgen is wel eens moeilijk
  Wanneer is ons gevoel echt van binnenuit
  Of wanneer aangestuurd door. De wil of het verstand
  Neem mijn overweging : sinds twee weken heb ik een erg leuke vrouw ontmoet via een datingsite
  Tot mijn schrik kwam ik er tijdens een gesprek achter dat zij al twee wespen- steken. Gehad
  Ik zelf geen ( bewust)
  Mijn enthausiasme. In haar werd minder
  Heb gebeden om een antwoord of het goed voelt. Om hiermee door te gaan of. Beter mee te stoppen
  Daar ik door haar ook die spykeiwitten en grapheen. Binnen kan krijgen en. Ernstig ziek te worden
  Ik heb soms het gevoel. Ervoor te willen gaan,
  Volgend moment. Twijfel ik giga.
  Ik had gehoort dat er vele wespen- steken niet gevuld waren met de ernstige. Bijwerkingen
  Hoe peil ik wanneer mijn gevoel zuiver is.
  Graag een reactie indien dat mogelijk is
  Anders. Houden wij elkaar aan het lijntje
  Vriendelijke groet. Gerhard. 64). Bij voorbaat dank !!!

  1. Hoi Gerhard, dat is best schrikken. Ik vind het heel moeilijk dat zo te zeggen want het gaat erom hoe jij er bij voelt. Uiteindelijk zou je het kunnen oppakken met deze vrouw als je goed voor je immuunsysteem zorgt en je vibratie hoog houdt. Toch zou ik ook een gesprek aangaan waarom ze het heeft genomen want het kan heel goed dat ze er gewoon heel anders in staat dan jij. Je intuïtie geeft rust, als je daar naar luistert voelt het goed. Zijn het emoties dan voelt het onrustig en wordt je heen en weer getrokken. Laat het heel even los en kijk hoe je je morgenochtend voelt na het slapen. Wat is je eerste gevoel? Veel kracht toegewenst!

 2. Goedemorgen met alle respect zie ik dat er een hoop mensen een probleem hebben maar heb je al een keer eerder gemaild ik woon met 3 kinderen in Noorwegen en mijn huurbaas heeft besloten om ons huis te verkopen. Gisteren ben ik bij mijn chef geweest en gesproken over mijn werk daar is een nieuwe regel vaak testen en mondkapjes dragen. Ik heb besloten om dit niet te doen door dit besluit is mijn vrouw in de stress geraakt want nu worden we t huis uitgezet in april……. kan jij misschien iets voor me betekenen? Ik bedoel je bent zo goed in kaart leggen. Zelf luister ik naar mn gevoel maar hierop krijg ik niet echt een antwoord wat nu….. hoop dat je wat voor me kan betekenen? Liefde en licht jack meijne

 3. Hee Illona
  Had je vannochtend een mail gestuurd uit Noorwegen en nadat ik je gezien had op YouTube heb ik mn antwoord gekregen dank je dat je er bent met je berichten love it….. laten we het licht schijnen over de aarde
  Love and Light gr. Jack

 4. Hee illojal,
  Wil je bedanken voor jou berichten op youtube ik ga er altijd lekker voor zitten .
  Nu heb ik een vraag wat krijg jij in de kaarten voor Noorwegen? Ben benieuwd want vannochtend kreeg ik dit bericht.

  Drop in vaksine på Martin Linge-huset den 19.01 2022
  Innslipp kvart 20 min. frå kl. 13.20, vaksinering med Pfizer.
  Desse kan få vaksine:
  • Dose 1 – for dei som enno ikkje er vaksinert.
  • Dose 2 – 4 veker sidan dose 1
  • Dose 3 – 20 veker sidan dose 2 – gjeld alle over 18 år.
  • Dose 4 – 3 månader sidan dose 3 (gjeld særskilte grupper med alvorleg sjukdom).

  Hier gaan ze al met nr 4 aan de gang🤪🥰

  Hoop dat je mn vraag meeneemt alvast bedankt. Veel liefde en licht
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *