Opstellingen met de Tarot

De afgelopen tijd heb ik met veel plezier de Tarot gebruikt als middel om op te stellen. Opstellingen kun je met personen doen, poppetjes, papier op de grond, stoelen en ook met tarotkaarten. Het geeft inzicht en laat patronen duidelijk zien waardoor je uiteindelijk echte stappen kunt zetten. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een kaartlegging, maar nu kun je kaarten toevoegen en ook de kaarten ergens anders neerleggen als dat nodig is. Zoals je in een ‘echte’ opstelling zou doen!

Hieronder een eigen voorbeeld om te  laten zien hoe het werkt!

Ik wil mijn praktijk succesvol uit gaan breiden, maar voel hier angst bij. Ik leg als eerste een kaart op mijn praktijk zoals die nu is en daarna een kaart voor de angst. Wat is die angst precies?

Praktijk: Schildknaap van Staven. Het geeft me energie, nieuwe kans om mijn passie neer te zetten. Ik voel ook veel energie hierbij.

Mijn angst: Staven 9. Een man met een hoofdwond die een staf vasthoudt, hoewel hij niet aangevallen wordt. Ik ben bang dat het mislukt en dat ik weer teleurgesteld zal zijn zoals in het verleden. Ik reageer vanuit oude pijn.

Ik laat dit even tot me doordringen zodat ik ook echt de pijn voel die van Staven 9 naar boven komt. Hier mag ik de komende tijd aan werken door die oude pijn te voelen.

Wat kan ik nu het beste doen: Bekers 7. Een keuze maken. Niet twijfelen en maar van het een naar het ander gaan. Een keuze maken en ervoor gaan.

Wat zal ik dan als uitkomst kunnen verwachten: Staven 8. Er zal veel gebeuren en ik zal het druk krijgen. Nieuwe initiatieven, nieuwe mogelijkheden. Snelheid.

Als laatste schuif ik de kaart van de angst weg bij mijn kaart van de praktijk. Ik leg het advieskaart ernaast en bovenaan de uitkomst. Uiteraard neem ik daar mijn tijd voor en pas als het echt goed voelt voor mij. Zo heb ik een oud patroon bloot gelegd en er een nieuwe voor in de plaats gezet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *