Wet van Aantrekking! Wat is het en hoe werkt het?

De Wet van Aantrekking vind ik heel interessant. Dit is mijn interpretatie van hoe ik het voel en zie! Ik ben lerende dus het kan heel goed dat ik over een maand of twee er anders over denk, maar misschien ook niet. Het is een proces waarin ik steeds dichter bij mijn waarheid kom!

Wat is de Wet van Aantrekking? De Wet van Aantrekking zie ik als een universele wet. Wat je uitstraalt, krijg je terug. Jouw energie trekt aan wat er in jouw leven plaats vindt. Alsof je een magneet bent. Kijk goed wat er nu in je leven speelt dan zie je gelijk wat er bewust maar vooral onbewust bij je gaande is. Veel mensen haken hier af. Met ongeloof kijken ze naar hun leven en geloven gewoonweg niet dat zij dit hebben gecreëerd. Er zijn natuurlijk hele schrijnende levens en het kan dan heel hard overkomen alsof die persoon dat allemaal zelf heeft gedaan en dus schuldig is. Er is in mijn ogen geen sprake van schuld. Ik heb zelf jarenlang hiermee geworsteld. Mijn jeugd was pittig, ik ben vroeg het huis uit gegaan. Waarom zou ik dat creëren, had ik dat verdiend? Ik wil af van het gevoel van schuld en of je iets wel of niet hebt verdiend. Ik zie de Wet als niet kijkende naar jou als persoon maar naar jouw energie. In mijn geval was ik patronen uit mijn jeugd blijvend aan het herhalen. Ik heelde mezelf niet, in mijn geval bleef ik mijn gevoel wegstoppen en vermijden.

Hoe werkt het? Dit is een belangrijk punt. Doordat de Wet van Aantrekking echt een vogelvlucht aannam een aantal jaar geleden, mede door the Secret, kwam er een beweging van positief denken. Op zich is er niets mis mee om positief te denken en in het leven te staan. Maar het werd bijna een wedstrijd wie het positiefste was en er was geen ruimte voor de negatieve kant. De donkere kant in onszelf. Alles moest mooi zijn en liefdevol. De Wet werkt vanuit de energie die jij bewust en onbewust uitstraalt. Veel van wat wij doen als mensen is onbewust. Patronen die we hebben overgenomen of gevormd hebben in ons jeugd. Als je bepaalde behoeften hebt gemist in je jeugd dan zal dat een leegte in je veroorzaken waardoor je mechanismen in werking zet om die leegte niet te voelen. Om bepaalde pijn uit je jeugd niet te voelen. Daarnaast herhalen we de patronen. Als we in onze jeugd weinig aandacht kregen van onze ouders, kunnen we de overtuiging hebben dat we het niet waard zijn. In ons leven nu trekken we partners aan, vrienden en collega’s die ons geen aandacht geven. Waarbij wij continu achter ze aanrennen om toch die bevestiging en aandacht te ontvangen die we niet hadden gekregen in ons jeugd. Daarin kan de Wet van Aantrekking je juist helpen. Wat gebeurt er nu in je leven? Wat voor relaties/vriendschappen heb je? Wat ontbreekt er? Wat doet pijn?

De kracht van de Wet van Aantrekking is dat je het nu kan veranderen. Accepteer wat er speelt in je leven! Accepteer alles wat er is. Alle pijn, verdriet, teleurstelling. Zolang je niet accepteert wat er is, blijf je je verzetten en komt er geen echte beweging in. Door je bewust te worden van je patronen kun je dieper naar je behoeften gaan. Welke behoefte zit er onder? Deze behoefte, of het nu bevestiging is, geruststelling, gevoel van veiligheid of aandacht, je kunt dat jezelf gaan geven. Door jezelf deze behoefte(n) te geven heel je. Je energie verandert. Waardoor je andere mensen en situaties zal aantrekken. Dat is de schoonheid van de Wet!

Daarnaast zijn affirmaties en visualisaties heel helpend om duidelijk te krijgen wat je zou willen en wat er nu ontbreekt in je leven! Het helpt bewust te maken wat je onbewust creëert en je stappen daarin te zetten!

4 gedachten over “Wet van Aantrekking! Wat is het en hoe werkt het?”

 1. Hoi Ilona,
  Ik raak altijd weer van streek van de Wet van Aantrekking om de doodeenvoudige reden dat ik dan zo met mijn gedachten bezig ben om die positief te houden en niet negatief mag denken dat ik op de toppen van mijn tenen ga lopen en juist daardoor bijna in paniek raak, wat weer negatief is.
  Ik hou het maar bij respect voor anderen hebben wat ik één van de belangrijkste dingen in het leven vind.
  Liefs Miranda.

  1. Lieve Miranda, Heel goed dat je daar afstand van doet. Ik vind het heel belangrijk dat de nadruk juist ligt op de gevoelens en emoties die er onder liggen. En niet dat je alleen maar positief denkt! Dat wordt ook heel vermoeiend! Ik begrijp heel goed dat je het gevoel hebt op de toppen van je tenen te lopen! Ik kwam hetzelfde tegen! Heel mooi dat je het bij respect voor anderen houdt! Liefs Ilona

 2. Hoi lieverd, ook ik heb lang geworsteld met dingen die steeds weer op mijn weg kwamen. De ene rasist na de anderen, ik kon het niet begrijpen, tot een tijdje geleden, onverwachts, voor mij althans, hoewel mijn innerlijk kind het steeds heeft geweten, aan het licht kwam dat ook mijn moeder een verborgen narciste is.
  Ik kan je garanderen dat deze ne hele zware is. Maar ja, de wet van de aantrekking, ik heb het laten gebeuren, ben er nooit tegen ingegaan, bang om anderen te kwetsen, ach, als anderen maar gelukkig waren . Ik was niet belangrijk. !!!!
  Maar je moeder is toch je alles, ik zou mijn leven voor haar gegeven hebben, en inderdaad, heb het gegeven, (conversistoornis + complex ptss + serieuze burnout) 2 jaar arbeidsongeschikt, en gelukkig onlangs terug half tijds aan het werk.
  Dank je dat ik hier effe kan ventileren, want t is gvd soms verschrikkelijk moeilijk om positief te denken ook al oogst ik nu wat ik gezaaid heb .
  Dank je wel 😘

  1. Lieve Heidi, Dank je wel voor je uitgebreide reactie! Wat pittig om mee te maken en wat goed van je dat je het nu inziet! Het is een lange weg maar je zal steeds meer helen en op een gegeven moment kom je deze mensen niet meer tegen in je leven of neem je gelijk afstand van ze! Ik vind je beresterk en echt je mag trots zijn hoe ver je al bent gekomen! Liefs Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *