Wet van Aantrekking: Acceptatie en weerstand!

Om de Wet van Aantrekking echt te gebruiken is acceptatie essentieel. Met acceptatie bedoel ik het accepteren wat er nu is, wat je nu bewust of onbewust heb gecreëerd. Kijk er naar en durf alles toe te laten wat je daarbij voelt. Alle negatieve en positieve gevoelens, emoties en pijnstukken.

Accepteren is niet zo makkelijk als het lijkt. Ik heb jarenlang het idee gehad dat als ik accepteerde wat er in mijn leven speelde, ik helemaal kapot zou gaan. Dat ik het dan zou hebben opgegeven, een gevoel van moedeloosheid. Dat is geen acceptatie. Dat is weerstand tegen wat er is. Door je te verzetten tegen wat er is, houdt je het juist vast. Dan komt deze energie vast te zitten en creëer je alleen maar meer van wat er is. Je vecht als je er goed over nadenkt tegen jezelf. Als je dit allemaal zelf creëert bewust of onbewust (dat is eigenlijk de Wet van Aantrekking), dan vecht je dus tegen je eigen creatie!

Weerstand kan op vele manieren in je leven naar buiten komen. Je kunt juist heel krachtig gaan strijden tegen alles wat je niet bevalt. Dit pik ik niet, ik ga hier tegen in. Een recalcitrante houding. Of je kunt juist naar de andere kant vallen en volledig in slachtofferschap zakken. Ik kan hier niets aan doen, alles overkomt me. Uiteraard zijn dit twee extremen en kun je ergens tussenin vallen. De ene keer wordt je fel, de andere keer zak je weg in moedeloosheid. In beide gevallen verzet je je en accepteer je niet.

Accepteren is rustig kijken wat er is, zonder in schuld te vervallen. Je geeft niet alles en iedereen om je heen de schuld en je zakt ook niet weg in dat alles jouw schuld is en je dit dus blijkbaar verdient. Accepteren is kijken naar wat er nu speelt op een objectieve manier. Schrijf op wat er nu in je leven goed gaat en wat er niet goed gaat. Wees eerlijk naar jezelf toe! In welk gedrag is duidelijk te zien dat je je verzet tegen iets in je leven. Misschien verslavingen, afleiding zoeken, please gedrag, je altijd aanpassen of juist altijd verzetten tegen mensen. Durf naar je eigen weerstand te kijken en laat dan die gevoelens, pijn en emoties eronder toe. Ik heb jarenlang met eetbuien geworsteld en weet dat als ik overeet er iets is waar ik naar moet kijken. Wat is het gevoel wat ik wegstop, wat is de behoefte hieronder? Onze gedragingen, die juist gebaseerd zijn op weerstand, verbergen altijd een behoefte die we proberen op te vullen. Door de negatieve gevoelens, overtuigingen en pijn onder ogen te zien, kunnen we onszelf helen en transformeren. Onze energie verandert en trekt vanzelf aan wat beter bij ons past!

Het is daarbij heel goed om hulp te zoeken als je merkt dat je dat nodig hebt! Dit zijn gedragingen en mechanismen die vaak jarenlang ons leven hebben bepaald. Dat heeft tijd, aandacht en rustig voelen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *